Ons West Brabant Radio zaterdag van start

469

Streekomroep Ons West Brabant bereikt een nieuwe mijlpaal. Zaterdag 10 maart starten de radio-uitzendingen. Dat betekent dat vanaf dat moment alle radioprogramma’s worden uitgezonden vanuit de centrale studio aan het Sint Annaplein 1 in Oudenbosch.

Sinds 21 augustus 2017 zijn de lokale omroepen van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert opgegaan in Stichting Streekomroep voor West-Brabant. In oktober zijn de tv-uitzendingen van de nieuwe streekomroep gestart. Zaterdag 10 maart volgen de radio-uitzendingen. Ook de website en de sociale mediakanalen gaan door onder de naam ‘Omroep Ons West Brabant’.

De programma’s op de radio kunnen in twee categorieën worden ingedeeld. Tijdens werkdagen is overdag muziek te beluisteren, afgewisseld met regionaal, nationaal en internationaal nieuws en agendaberichten. In de avonduren en het weekend ligt de nadruk op programma’s die zich richten op een bepaalde doelgroep. De programma’s variëren van klassiek tot country, van Nederlandstalig tot dance en van hits uit het verleden tot hedendaagse muziek. Nieuws en sport komen op zaterdagmiddag uitgebreid aan bod in het programma StreekWijzer, dat al sinds 2016 door de gefuseerde lokale omroepen samen wordt gemaakt. Het nieuws dat leeft op straat wordt op een laagdrempelige wijze behandeld in het zaterdagmorgenprogramma Weekend FM.

De radiostudio is in afwachting van een definitieve locatie gevestigd in het voormalig gemeentehuis in Oudenbosch. De afgelopen weken zijn hiervoor de noodzakelijke, technische voorzieningen getroffen. Daardoor was in deze periode alleen non stop-muziek te beluisteren op de frequenties van de streekomroep.

De radio-uitzendingen van Ons West Brabant zijn te beluisteren via vijf etherzenders: 105.7 FM (Etten-Leur), 106.7 FM (Halderberge), 106.3 FM en 107.6 FM (Moerdijk) en 106.8 FM (Zundert). De zenders zijn aan elkaar gekoppeld, zodat op de autoradio maar op één frequentie hoeft te worden afgestemd.
Op de kabel is Ons West Brabant Radio te ontvangen via de frequenties 92.9 FM (Etten-Leur), 87.5 FM (Oudenbosch, Moerdijk en Zundert) en 99.0 FM (Bosschenhoofd, Hoeven, Stampersgat en Oud Gastel).
Tevens zijn de radio-uitzendingen te volgen via het digitale kanaal van Ziggo.