Huisartsenposten blijven open

289
Huisartsenpost Etten-Leur. Foto: BVR Groep

De huisartsenposten in Etten-Leur, Roosendaal, Breda en Bergen op Zoom blijven open, zowel in de avond-, nacht- als weekenduren. Dat heeft Stichting Huisartsenposten West-Brabant besloten naar aanleiding van een onderzoek naar de openingstijden.

Doordat ouderen langer thuis blijven wonen en door krapte op de arbeidsmarkt is de afgelopen jaren de werkdruk op de huisartsenposten toegenomen. Reden voor Stichting Huisartsenposten West-Brabant om te onderzoeken of een andere inrichting van de organisatie tot minder werkdruk zou leiden. Op basis van het onderzoek en adviezen is besloten alles bij het oude te laten.

Huisartsenposten West-Brabant gaat via een publiekscampagne nogmaals onder de aandacht brengen dat huisartsenposten bedoeld zijn voor spoed en niet voor klachten die kunnen wachten tot het volgende spreekuur van de eigen huisarts. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 40% van de klachten waarvoor mensen contact opnemen met de huisartsenpost beter op een later moment door de eigen huisarts in de dagpraktijk gezien kunnen worden.